top of page

PROJECTS

Coloma.jpg

PROJECT: Coloma Orphans

 

Rotaryclub Sittard organiseert sinds 2010 de sponsoring van de opleiding van een aantal meisjes op de Coloma Primary School bij Mbarara in Oeganda. In het Coloma Orphans Programma worden tot nu toe 90 kinderen gesponsord, c.q. zijn gesponsord als ze de opleiding inmiddels hebben afgerond.

​Eenieder die dat wil kan, als individu of als bedrijf/organisatie, één of meerdere kinderen sponsoren.  Het sponsorprogramma is nadrukkelijk ook voor deelnemers van buiten de Rotary toegankelijk en inmiddels is dan ook meer dan de helft van de sponsoren geen lid van een Rotaryclub. Iedere sponsor bindt zich voor 7 jaar, zodat niet tussentijds het betreffende kind van school hoeft te worden gestuurd omdat er geen geld meer is. Voor de groep die begin 2018 van start gaat bedraagt de vaste jaarlijkse bijdrage € 300,- per jaar per kind. Dit bedrag is fiscaal volledig aftrekbaar van het belastbaar inkomen.

Elk jaar wordt de sponsor geïnformeerd over de vorderingen die het kind maakt. De sponsor krijgt natuurlijk ook een aantal andere basisgegevens over ‘zijn/haar’ kind.

Rotaryclub Sittard onderhoudt nauwe contacten met de school en in 2009, 2014 en 2020 hebben leden van de club en partners een bezoek gebracht. Ook sponsors en andere geïnteresseerden......

Ziekenhuis Mali 2.png

PROJECT: Ziekenhuis Mali

 

Under Construction 2_edited.jpg
bottom of page